Ditt lösenord har återställts, kolla din e-post

Varukorg

Önskat antal biljetter finns ej. Vänligen försök med ett annat datum eller tidpunkt eller kontakta oss på telefon/mail så undersöker vi möjlighet till fler biljetter.

{{ticket.priceInclPackagedFormatted}}:- {{ticket.sumPriceFormatted}}:-
Rabatt {{cart.result.discountFormatted}}:- Totalpris inkl. moms {{cart.result.totalPriceFormatted}}:-
Gå till kassan

Tågsemester med Interrail i Europa

Går du i tankar om att tågluffa med Interrail i Europa? Då säger vi grattis! Hela Europa står till ditt förfogande.
För att underlätta för dig har vi samlat de vanligaste frågorna här nedan. Att semestra med tåg har blivit allt vanligare, vi letar efter nya upplevelser och med Interrail så är resan ofta målet snarare än slutdestinationen. Tåget är ett mer miljövänligt sätt att se nya platser, uppleva nya saker och passar dessutom för alla åldrar.

Train_solo_.jpg  train_kids_family_travel.jpg  train_Eiffeltower_view_night.jpg

Hur fungerar tågluff?
Hos oss finns två olika sorters Interrailkort, du kan välja på flexibla eller sammanhängande resdagar. Ett flexibelt Interrailkort innebär att du väljer det antal dagar kortet ska vara giltigt för, du kan sedan åka tåg under 1–2 månaders tid beroende på valt antal dagar. Till exempel köper du ett kort med 4 valfria resdagar inom 1 månad- dessa 4 dagar kan du då välja att resa med när du vill inom en månad. Vill du ta tåget 1 dag per vecka under en månads tid så går det bra. Vill du hellre använda dina 4 resdagar under 1 veckas tid så går det lika bra. Flexibla resdagar passar bra för dig som vill utforska destinationerna du kommer till lite mer ingående. Glöm inte att du också kan köpa dina sightseeingturer eller varför inte fotbollsbiljetter hos oss.

Köper du sammanhängande resdagar kan du använda ditt kort varje dag under en utvald period, det passar resenären som tycker att det räcker att stanna någon dag på varje ställe och sedan ta tåget mot nästa äventyr.

Kan man åka tåg med barn?
Att tågluffa med barn är inga problem. Det kan dock vara smart att packa med underhållning såsom böcker, musik eller filmer. Att packa ned små mellanmål och vatten om man ska åka en längre sträcka är också en god idé. Vissa sträckor med tåg tar lång tid att genomföra och det finns inte alltid en restaurangvagn att besöka. Är man rädd för kladdiga fingrar efter mellanmålet kan servetter eller våtservetter vara bra att packa ner då det kan rädda många situationer.

Hur fungerar utresa och inresa i sitt hemland?
Ett Interrailkort gäller endast för att ta sig ut och in i sitt hemland. Det innebär att du får en resa ut och en resa in i Sverige. Dessa resor räknas in i ditt kort och din första resdag oavsett om du har flexibla eller sammanhängande dagar, en resdag börjar just när du sätter dig på första tåget ut ur Sverige. För att boka din resa till och från Sverige kan du använda dig av SJ’s hemsida där du anger att du har interrail vid betalning. Om du skulle behöva byta tåg i Sverige så ingår det i ditt kort men resan ska vara bokad i ett sträck.

Hur bokar man platsbiljetter?
När du fysiskt får hem ditt Interrailkort i brevlådan hittar du det biljettnummer som du behöver för att kunna boka platsbiljetter. Det använder du i en app som laddas ner till din mobiltelefon, appen fungerar som din guide till tågresandet. I tågplaneraren skapar du ett konto och söker efter önskad sträcka varpå appen visar om det finns platsbiljetter och vad det eventuellt kostar extra för bokning. I vissa fall behöver dessa bokade platsbiljetter skickas hem till dig så att du kan uppvisa en extra fysisk biljett, det är därför en bra idé att vara ute i god tid om du önskar förboka platser. Reglerna för om det är obligatorisk platsbokning eller frivillig kan skilja sig åt beroende på om det är högsäsong eller ej. Vanligtvis släpps tågbiljetterna för dagtid 3 månader innan avgång och biljetterna för nattåg 6 månader innan avgång. Var ute i god tid, köp ditt Interrailkort här!

Hur räknas en resdag?
Ditt kort räknar en resdag som vi räknar ett dygn, från 00:00-24:00. Om du påbörjar din resa för dagen klockan 07:00 eller klockan 19:00 har ingen betydelse. När klockan slår 24:00 har en resdag förbrukats. Det finns ett undantag vilket är att om du påbörjar en resa 19:00 och beräknad ankomsttid för just det tåget är 02:30 så räknas det in till resdagen innan. Du har då inte förbrukat två dagar på din resa utan endast en då du steg ombord dagen innan. Om du skulle behöva byta tåg efter 00:00 påbörjas en ny resdag.


Boka ditt Interrailkort här redan idag!
 

Har du andra frågor eller funderingar kring att tågluffa med Interrail hjälper vi dig gärna!
Du når vår kundservice på 08-10 88 00, helgfria vardagar 9-17.