Scottish Premiership

Scottish Premiership

Scottish Premiership är den högsta professionella fotbollsligan i Skottland. Med 12 klubbar fungerar ligan med ett system för uppflyttning och nedflyttning från de lägre divisionerna. Premiership är känd för sin passionerade fanbas, intensiva rivaliteter och en rik fotbollshistoria som sträcker sig tillbaka till slutet av 1800-talet.

Celtic FC och Rangers FC, gemensamt kallade "Old Firm," är de mest framstående och framgångsrika klubbarna i ligan och har en stark rivalitet som går bortom fotbollen och har djupa kulturella och historiska rötter. Scottish Premiership erbjuder en spännande mix av skicklighet, konkurrens och dramatik när lagen tävlar om ligatiteln, europeiska kvalifikationsplatser och den skotska cupen.

Även om Old Firm-derbyt är en höjdpunkt i ligans kalender bidrar andra rivaliteter och matcher också till ligans livfulla atmosfär. Genom åren har skotsk fotboll producerat ett antal talangfulla spelare som har gjort avtryck på den internationella scenen. Ligan fortsätter vara en plattform för att odla unga talanger och visa den passion och hängivenhet som skotska fotbollsfans bidrar med vid varje match.

Med en rik arv och ett engagemang för att utveckla spelet förblir Scottish Premiership en vital del av landets idrottslandskap och lockar både lokal och global uppmärksamhet till den unika charm som skotsk fotboll har.

Kommande (2)

Vill du anmäla dig till vårt Nyhetsbrev?

Registrera dig idag och vi skickar dig de senaste erbjudandena, uppdateringar från dina favoritevenemang och mycket mer...