Vanliga frågor

Vi vet att att gå på en match eller en show kan väcka en mängd tvivel och frågor, så vi har sammanställt en lista över de vanligaste frågorna vi får, tillsammans med förhoppningsvis användbara svar!

Vem är BoxOffice?

BoxOffice är en långvarig biljettagent som är specialiserad på att tillhandahålla internationella resenärer med de bästa evenemangsbiljetterna över hela världen. År 2021 blev BoxOffice en del av Travel Connection-gruppen.

 

Hur kan jag boka biljetter genom er?

Biljetter kan bokas genom vår säkra bokningsplattform - en snabb och enkel process, och vi hjälper alltid gärna till om du har några frågor längs vägen!

 

 

BILJETTLEVERANS

Hur och när kommer jag att få mina biljetter?

 

Alla biljetter är e-biljetter som skickas till den e-postadress du anger vid bokningstillfället.

 

Biljetter till musikaler, shower, turer och attraktioner skickas automatiskt så snart bokningen är klar online. Du får en PDF-voucher som bifogas din bekräftelse och inkluderar fullständiga instruktioner om det bokade evenemanget: mötesplats, tider, osv.

 

Fotbollsbiljetter skickas vanligtvis 4-2 dagar före matchen.

För spanska, italienska och tyska fotbollsmatcher kan de skickas upp till 24 timmar före matchdatumet.

 

Vad ska jag göra om jag inte får mina biljetter?

Kontrollera gärna din skräppostmapp för att se till att de inte har hamnat som skräppost.

Om du inte hittar dem, vänligen skicka ett e-postmeddelande till oss på info@boxoffice.se och vi kommer att skicka dem till dig så snart som möjligt.

 

 

SITTPLATSER

 

Var kommer mina platser att vara belägna på arenan eller teatern?

 

Fotboll:

Våra biljetter är alltid belägna på hemmalagets sektion eller neutrala områden för varje klubb. Det är inte tillåtet att bära färger från det motsatta laget eller öppet stödja det besökande laget under några omständigheter, och det kan leda till att du nekas inträde eller blir utvisad från arenan, utan någon kompensation.

 

När du slutför en bokning online kan du välja en kategori. Vissa kategorier har angivna block. Andra har det inte.

 

De specifika rad- och sätesnumren tilldelas när biljetterna utfärdas, så vi har ingen möjlighet att veta vilka de faktiska sätesnumren kommer att vara förrän dess.

 

Teaterbiljetter:

Under den onlinebokningsprocessen kan du välja specifika sätesnummer från de som är tillgängliga.

 

Vad kallas de olika områdena i en teater?

Stalls (Parkett) är bottenvåningen, samma nivå som scenen.

 

Dress Circle eller Royal Circle (Första balkongen) är den första balkongen upp, belägen ovanför Stalls.

 

Grand Circle eller Upper Circle (Andra balkongen) är den andra balkongen upp och finns ovanför Dress Circle.

 

Balcony (Balkongen) är det översta området, beläget ovanpå Grand Circle.

 

Vissa teatrar har endast Stalls och Dress/Royal Circle, medan andra har 3 nivåer som inkluderar en Grand/Upper Circle, och vissa har 4 inklusive en Balcony.

 

Var är den bästa platsen att sitta i teatern?

 

Det beror mycket på personlig preferens. Platserna i högsta kategorin med bäst utsikt finns alltid i Stalls eller Dress Circles. Varje område är dock uppdelat i olika kategorier. Generellt sett är platser längre bak och på sidorna lägre kategorier.

 

På samma sätt är platser längre upp oftast billigare.

 

Observera också att vissa teatrar kan ha ett antal platser som är markerade som begränsad sikt. Detta innebär att sikten från dessa platser kan vara delvis eller ganska mycket begränsad på grund av pelare, sidovyer eller en bar som löper över framsidan av en balkong och möjligen stör sikten från första raden.

Begränsade sikt-platser är markerade med ett utropstecken på sittplanskartan eller med förkortningen RV.

 

 

Kommer mina platser vara bredvid varandra?

Fotboll:

Om du bokar för brittisk fotboll garanterar vi att platserna kommer att vara bredvid varandra.

 

Om du bokar för spansk fotboll kommer vi alltid att göra vårt bästa för att placera alla tillsammans eller så nära varandra som möjligt. Vänligen notera att många spanska klubbar anser "tillsammans" som vilken konfiguration som helst som kan inkludera platser direkt framför eller bakom varandra, diagonalt framför eller bakom varandra, uppdelade av en trappa eller med ett sätesnummer emellan.

 

Sittplatser på europeisk fotboll skulle generellt vara bredvid varandra, även om platser i mycket sällsynta fall kan fördelas liknande situationerna som förklarats ovan för spansk fotboll.

 

Teater:

Teaterbiljetter är alltid bredvid varandra om inte spelplatsen behöver göra sällsynta sista-minuten-ändringar i sina sittplatser.

 

Kan min plats ändras?

Tyvärr kan vi inte ändra några detaljer när en bokning är bekräftad.

 

Du har endast rätt till en plats med ett värde som motsvarar det som visas på din biljett.

 

När sittplatsnummer anges förbehåller sig spelplatsen eller evenemangsarrangören rätten att tilldela en alternativ plats till den som anges på biljetten, om det skulle vara nödvändigt.

 

 

 

TILLGÄNGLIGHET

 

Hur kan jag boka tillgängliga platser eller en rullstolsanpassad yta?

 

Kontakta oss innan du gör några bokningar online.

 

För fotbollsbiljetter måste vi kontakta klubben för att ordna biljetter som passar dina behov, i mån av tillgång.

 

Du kan skriva till oss på info@boxoffice.se och vi kommer att göra vårt bästa för att tillgodose dig.

 

För teaterbiljetter kommer du förmodligen att behöva boka direkt via spelplatsen, men du är välkommen att kontakta oss så kan vi ge dig rätt vägledning.

 

För turer och attraktioner beror det på produkten, så kontakta oss gärna innan du bokar så att vi kan ordna biljetter med leverantören enligt dina behov.

 

 

BARNBILJETTER

 

Finns det barnbiljetter?

 

Barnpriser

Vi har inga barnbiljetter för fotbollsmatcher eller showbiljetter. Dock erbjuder attraktioner och turer barnpriser, så kontrollera tillgänglighet och priser för varje produkt separat.

 

Observera att barnbiljetter endast kan bokas i kombination med en vuxenbiljett. Alla bokningar endast för barnbiljetter kommer att automatiskt avbokas.

 

Åldersrestriktioner:

 

Vissa shower kanske inte lämpar sig för barn, så kontrollera eventuella åldersrestriktioner eller riktlinjer för föräldrar som ingår i produktbeskrivningen.

 

 

ÄNDRAT ELLER INSTÄLLT EVENEMANG

 

Vad händer om ett matchdatum ändras eller skjuts upp?

 

Datum och avsparkstider för fotbollsmatcher kan ibland ändras, ofta med mycket kort varsel.

 

När du köper biljetter till en specifik match, köper du biljetter till det evenemanget, oavsett datum/tid då det spelas.

 

Fotbollsmatcher under helgen kan flyttas från fredag till lördag eller söndag, och vice versa, och avsparkstiderna kan ändras med mycket kort varsel. Kunden måste vara tillgänglig att delta på alla möjliga datum eftersom ingen återbetalning erbjuds om ett matchdatum ändras. På samma sätt kan matcher mitt i veckan flyttas mellan olika veckodagar, vilket vi rekommenderar att man har i åtanke om man planerar att resa från utlandet, eftersom kunden inte har rätt till återbetalning om reseplanerna inte matchar det slutliga matchschemat.

 

Vi kommer inte att kontakta kunder med information om matchdatum och tid, så det är viktigt att du regelbundet kontrollerar med spelplatsen eller lokala medier för rätt tid och datum, men vi kommer att göra vårt bästa för att publicera uppdaterad information på våra webbplatser.

 

Vad händer om en show blir inställd?

Varje spelplats tillämpar olika förfaranden, så om en show blir inställd, vänligen kontakta oss eftersom vi måste begära information om hur man ska gå vidare från arrangören eller spelplatsen.

 

Som distributör kan BoxOffice endast och uteslutande avboka biljetter och återbetala beloppet när vi får ett uttryckligt beslut från arrangören eller evenemangsorganisatören vid inställda evenemang, datumändringar osv.

 

Biljetter säljs under förutsättning att leverantören har rätt att ändra eller variera programmet på grund av händelser eller omständigheter som rimligen ligger utanför deras kontroll, utan att vara skyldiga att återbetala betalda belopp eller byta biljetter.

 

Vad händer i det osannolika fall att en spelplats eller klubb inte kan leverera biljetter på grund av force majeure?

Skulle spelplatser eller klubbar tvingas avboka beställningar på grund av att de inte kan leverera biljetter i situationer av force majeure, kommer vi att göra vårt bästa för att kontakta våra kunder och hantera eventuella återbetalningar så snart som möjligt. Varken klubbarna, spelplatserna eller Connection Ticketing/Travel Connection kommer att hållas ansvariga för några kostnader som uppkommit utöver det ursprungligen betalade beloppet för biljetterna.

 

Kan ni kompensera mig för mina rese- och hotellarrangemang om mitt evenemang ändras eller ställs in?

Tyvärr kan vi endast återbetala kostnaden för biljetterna när vi har fått godkännande från arrangören eller leverantören att göra det. Varken BoxOffice, biljettleverantören eller spelplatsen kan hållas ansvarig för eventuella kostnader för resor eller boende som uppstår.

 

 

ÅTERBETALNINGAR OCH UPPBYTEN

 

Jag kan inte längre delta i det evenemang jag har bokat. Kan jag avboka eller byta min biljett?

 

När ditt köp är bekräftat kan beställningar inte avbokas, återbetalas eller bytas ut. Alla köp är slutgiltiga enligt de villkor som godkändes under bokningsprocessen.

 

Vi strävar alltid efter att hjälpa till där vi kan, så kontakta oss gärna och vi ska göra vårt bästa för att hjälpa till, även om vi inte kan garantera något.

 

I vissa fall kan du överlåta biljetterna till familjemedlemmar eller vänner. Kontakta oss för ytterligare information om villkoren för din specifika biljettyp.

 

Observera att obehörig vidareförsäljning av biljetter kan leda till att tillträde till spelplatsen nekas för biljettinnehavaren.

 

 

DRESSCODE

 

Finns det någon klädkod för någon av spelplatserna?

 

Fotboll:

Våra platser är i hemmalagets eller neutrala sektioner, så bortafärger är inte tillåtna. Inga t-shirts, halsdukar, hattar eller andra tillbehör från det besökande laget.

 

Teater:

Det finns ingen officiell klädkod för att delta i en föreställning (vissa shower kan till och med uppmuntra till maskerad!), och det är helt okej att komma i jeans, t-shirts och sneakers. Dock tenderar folk generellt att klä upp sig för en kväll ute, så vi rekommenderar bekväm klädsel i smart casual-stil.

 

 

GRUPPBOKNINGAR

 

Kan jag boka en grupp genom er?

 

Vi kommer gärna att försöka hantera en gruppbokning åt dig!

 

Vänligen kontakta oss via e-post på info@boxoffice.se med all nödvändig information (evenemang, antal önskade biljetter, gruppens namn) och vi kommer att kontakta spelplatsen för att försöka ordna en gruppåttåg för dig.

 

Observera att beroende på evenemanget eller arrangören kan gruppriser tillämpas. Detta kan vara lägre än det försäljningspris vi anger på vår webbplats eller så kan det vara högre, beroende på varje spelplats policy.

 

 

PRISER

 

Inkluderar priserna några dolda avgifter?

Alla priser som visas inkluderar eventuella betalningshanteringsavgifter och bokningsavgifter.

Alla priser inkluderar moms (VAT).

Priserna kan ändras när som helst, men ändringar påverkar inte redan bekräftade beställningar.

Observera att priset på din biljett kan vara biljettförsäljarens nominella värde istället för det pris du betalade. Du har ingen rätt till återbetalning för ett biljettpris som överstiger biljettförsäljarens nominella värde.

 

 

 

HJÄLP

 

Hittade du fortfarande inte de svar du behöver?

 

Du kan kontakta oss via vår webbchatt, via e-post eller telefon, men vänligen observera att våra kontorstider kan variera.

 

Du hittar våra kontaktuppgifter längst ner på vår hemsida.

 

Vi strävar efter att svara så snabbt som möjligt och vi tackar dig på förhand för ditt tålamod medan vi behandlar din förfrågan.