Henry VIII | Globe Theatre i London

Henry VIII | Globe Theatre i London

Shakespeare's Globe Theatre - LON

Se historien om Henry VIII från ett kvinnligt perspektiv när Shakespeare utforskar kärlek, härstamning och makt. Skriven tillsammans med John Fletcher och utspelar sig på the Globe Theatre i sommar.

mere

hurtige fakta

  • datoer 2022-05-19 - 2022-10-21
  • plats Shakespeare's Globe Theatre - LON
London

biljetter

Indlæser

Se historien om Henry VIII från ett kvinnligt perspektiv när Shakespeare utforskar kärlek, härstamning och makt. Skriven tillsammans med John Fletcher och utspelar sig på the Globe Theatre i sommar. Du kan historien; en kung som vänder upp-och-ner på sitt land för att försöka att säkra en manlig tronarvinge. Men den har aldrig berättats på det här sättet förut.. En drottning slåss för rättvisa. En lady provocerar fram en reformation. Men när det inte föds någon son, kan en prinsessa ändra på framtiden?

Amy Hodge (Women Beware Women, Globe) regisserar denna produktion som ser the Globes 2022 Resident Writer Hannah Khalil (A Museum in Baghdad) bli Shakespeare och Fletchers tredje medarbetare

 

Showinformation:

Du kan boka från 20/7-2022 till 21/10-2022.

Viktig COVID-19 information: 

Ansiktsmask

Om man inte äter eller dricker så måste alla gäster bära ansiktsmask hela tiden inne på teatern.

Platsinformation: Shakespeare's Globe Theatre

Närmaste tunnelbanestation: London Bridge (Northern line & Jubilee line)

Gå ut från stationen och följ skyltar mot River Thames/South Bank. När du kommer fram till floden så går du västerut och hittar the Globe bredvid Tate Modern på södra sidan av floden.

Närmaste tågstation: London Bridge