Alton Towers Resort

Alton Towers Resort

Alton Towers Resort Farley Ln, Alton, Stoke-on-Trent ST10 4DB

Njut av en heldags entré till Alton Towers Theme Park.

mere

hurtige fakta

 • datoer 2024-03-18 - 2024-11-06
 • plats Alton Towers Resort Farley Ln, Alton, Stoke-on-Trent ST10 4DB
United Kingdom, Alton, Staffordshire, ST10 4DB

Indlæser

Njut av en heldags entré till Alton Towers Theme Park.

I generationer har Alton Towers Resort erbjudit besökare möjligheten till en fantastisk upplevelse med åkattraktioner, attraktioner och underhållning för äventyrliga, familjer och barn i alla åldrar!

Upplev över 40 åkattraktioner och sevärdheter - inklusive Wicker Man, CBeebies Land och Sharkbait Reef by SEA LIFE.

Alton Towers Resort har en temapark, SEA LIFE-center, 4 sekundära portattraktioner; Alton Towers Waterpark, Alton Towers Spa, Extraordinary Golf och Enchanted Forest Tree Top Quest, 5 resortboenden; Alton Towers Hotel, Splash Landings Hotel, CBeebies Land Hotel, Enchanted Village och Stargazing Pods.

För de med små barn med sig är CBeebies Land den perfekta platsen att utforska och träffa några av dina favorit CBeebies-vänner, inklusive Teletubbies, Peter RabbitTM och Postman Pat. Familjer kan också upptäcka Sharkbait Reef by SEA LIFE, lära sig köra bil på Cuckoo Cars Driving School, åka Runaway Mine Train eller njuta av snurr och spänning på Spinball Whizzer!

Barn under 3 år går gratis - om ditt barn är under 3 år kan de besöka Alton Towers Theme Park gratis!

PARKINFORMATION

Bra att veta

Du kan njuta av gratis wifi på Alton Towers Resort genom att ansluta till 'The Cloud'

Det finns ett utbud av mat och dryck tillgänglig på plats, inklusive hälsosamma, vegetariska, veganska och GF-alternativ.

 

Hur många områden finns det på Alton Towers Resort?

Alton Towers Resort har 11 fantastiska tematiserade områden som innehåller en mängd olika åkattraktioner och sevärdheter.

Områdena är följande:

 • CBeebies Land
 • Dark Forest
 • Forbidden Valley
 • Gloomy Wood
 • Katanga Canyon
 • Mutiny Bay
 • The Gardens
 • The Towers
 • The World of David Walliams
 • Towers Street
 • X-Sector 

 

Vägbeskrivning

Alton Towers Resort ligger mellan M1 och M6. Använd postnummer ST10 4DB men följ skyltarna för den sista delen av din resa.

Farley Ln, Alton, Stoke-on-Trent ST10 4DB

 

Ta dig dit utan bil

Du behöver inte en bil för att ha kul på Alton Towers temapark och resort. Feriestedet har utmärkta kollektivtrafikförbindelser. Unga besökare, stora grupper och miljömedvetna besökare som reser till feriestedet kan göra det med tåg.

Det finns tre tågstationer nära Alton Towers: Stoke-on-Trent, Uttoxeter och Derby. Gäster som anländer till Stafford eller Uttoxeter järnvägsstation måste kontakta en lokal taxitjänst för resten av resan till feriestedet. 

Med bil:

Alton Towers Resort ligger mellan M1 och M6 och är tydligt skyltat från båda motorvägarna. Beroende på din riktning är de närmaste motorvägsavfarterna:

M1 norrgående – Avfart 23a

M1 sydgående – Avfart 28

M6 norrgående – Avfart 15

M6 sydgående – Avfart 16

Kör försiktigt när du är i området, eftersom det finns många gångare, cyklister och hästridare, och vägarna kan vara mycket smala på vissa ställen.

Vissa GPS-system kan leda dig ner på en lokal gårdsväg (särskilt om du kommer från B5417). Följ skyltarna för de sista få milen.

 

Parkering: 

Parkeringstillstånd måste köpas innan du lämnar parkeringsplatsen. Du kan köpa ditt parkeringstillstånd via Alton Towers Resort-appen, vid huvudingången till nöjesparken eller Resort Box Office.

Standardparkering kostar £7 för temaparksgäster. Vid ankomsten följ skyltarna eller våra teammedlemmars anvisningar. Vi har både gräs- och asfaltparkeringsplatser, och du kan bli parkerad på gräs.

Standardparkering är mellan 15-25 minuters promenad till temaparkens ingång.

 

Öppettider: 

Öppnings- och stängningstiderna varierar beroende på perioder med låg och hög belastning. Vi rekommenderar gästerna att hålla ett öga på webbplatsen för uppdateringar.

 

När är de mest hektiska och lugnaste tiderna att besöka Alton Towers Resort?

Alton Towers Resort är förmodligen den mest kända temaparksanläggningen i Storbritannien, så det är oundvikligt att det kommer att finnas dagar när det är mycket folk. Men med lite planering kan du fortfarande ha den mest fantastiska tiden!

Det kan vara svårt att säga hur upptagen temaparken kommer att vara den dag du väljer att besöka, uppenbarligen är skollov och evenemangsperioder mer hektiska än vardagar under skolterminen.