Alton Towers Resort One Day Entry

Alton Towers Resort One Day Entry

Alton Towers Resort, Farley Ln, Alton, Stoke-on-Trent

Alton Towers Resort är känt för banbrytande, världsledande berg- och dalbanor och är hem för en fantastisk kombination av åkattraktioner, sevärdheter, shower och tematiserat boende för äventyrslystna, familjer och barn i alla åldrar.

mere

hurtige fakta

  • datoer 2023-11-05 - 2023-11-05
  • plats Alton Towers Resort, Farley Ln, Alton, Stoke-on-Trent
United Kingdom, Alton, Staffordshire, ST10 4DB

Indlæser

Alton Towers Resort är känt för banbrytande, världsledande berg- och dalbanor och är hem för en fantastisk kombination av åkattraktioner, sevärdheter, shower och tematiserat boende för äventyrslystna, familjer och barn i alla åldrar.

 

Ta en resa genom Staffordshires mörkaste historia på Alton Towers Dungeons! Och om det inte är tillräckligt skrämmande kan äventyrslystna också uppleva sju berg- och dalbanor i världsklass, inklusive det senaste tillskottet Wicker Man som förenar trä och eld, samt Nemesis med sina ikoniska kurvor och Oblivions vertikala tapp och The Smilers världsrekord på 14 inversioner.

 

För de som har små barn med sig är CBeebies Land den perfekta platsen att utforska och träffa några av dina favoritvänner från CBeebies, inklusive Hey Duggie, Peter RabbitTM och Postman Pat. Familjer kan också upptäcka Sharkbait Reef by SEA LIFE, lära sig köra på Cuckoo Cars Driving School, ta Runaway Mine Train eller njuta av snurrarna och spänningen på Spinball Whizzer!

 

Resorten, som drivs av Merlin Entertainments Group, inkluderar en temapark, vattenpark, minigolf och hotellkomplex. Ursprungligen en privat egendom öppnades Alton Towers-området för allmänheten 1860 för att samla in medel till egendomen.

På slutet av 1900-talet omvandlades det till en temapark och öppnade ett antal nya åkattraktioner från och med 1980. Alton Towers Resort har för närvarande över 50 åkattraktioner inklusive vår helt nya Wicker Man-åkattraktion.

Temaparken är öppen från mitten av mars till tidigt november. Särskilda evenemang arrangeras under året, inklusive vår prisbelönta Scarefest-händelse för Halloween.

 

Miss inte chansen och boka dina biljetter online till en av Englands mest populära temaparker!

PARKINFORMATION:

ÖPPETTIDER:

Alton Towers Theme Park är öppen från mars till november varje år.

Temaparken stänger för vintersäsongen runt början av november. Temaparken öppnar igen varje vår. Under utvalda datum i november och december erbjuder vi en magisk juldag.

Kom ihåg att även om våra största åkattraktioner går i ide erbjuder vi fortfarande spektakulära Festive Short Breaks. Besök oss under december och sportlovet i februari.

Dessutom kan gäster njuta av vårt vattenland nästan året runt - oavsett väder!

Medan vissa delar av Alton Towers Resort är öppna för evenemang året runt, definierar huvudtemaparkens öppettider vår högsäsong.

Alton Towers stänger vid olika tidpunkter under olika årstider, beroende på ljus och väder - men de öppnar alltid för skoj kl. 10! (Observera att våra öppettider kan ändras och uppdateras ofta närmare datumet.)

 

 

TIDSBESPARANDE TIPS VID BESÖK I PARKEN:

  1. Monorail och entrén öppnar kl. 09.00. Kom tidigt, ta en drink och ge dig iväg till dina favoritattraktioner, redo för skoj kl. 10!

  2. Håll koll på informationsskärmarna. Det finns kötidsinformationsskärmar överallt i parken som hjälper dig att planera din dag. Parkens öppettider kan också förlängas under dagen. Kolla våra informationsskärmar för de senaste uppgifterna.

  3. Ladda ner Alton Towers Resort App. Vår nya och förbättrade app ger dig aktuella kötider, öppettider, åktider och mer. Ladda ner appen för att planera din rutt runt temaparken och njuta av exklusiva specialerbjudanden!

  4. Ät tidigt, ät sent. Planera din lunchpaus klokt och utnyttja åkattraktionerna när alla andra äter.

  5. Kläm in en sista åktur vid åkattraktionens stängningstid. Gör den sista åkturen minnesvärd! Varje åkattraktion har en annonserad stängningstid - men var medveten om att det är när kön stänger, inte själva åkattraktionen! Det finns alltid tid för en till!

 

 

VÄGBESKRIVNING:

Med tåg

Besökare kan resa till Alton Towers Resort med tåg via flera populära destinationer. Besök thetrainline.com för att söka efter tågtider och priser.

Uttoxeter Tågstation:

Uttoxeter station är den närmaste tågstationen till Alton Towers, bara 16 kilometer från resorten. Uttoxeter station ligger bara 20 minuters bilresa från resorten eller 30 minuter med buss.

Stoke on Trent Tågstation:

Stoke on Trent järnvägsstation ligger 24 kilometer från Alton Towers Resort. En lokal taxi skulle ta cirka 25 minuter till resorten.

Derby Tågstation:

Derby tågstation ligger cirka 40 kilometer från Alton Towers. Därifrån måste du beställa en taxi eller en bilservice för att ankomma till resorten på cirka 50 minuter till en timme.

Med bil

Du hittar Alton Towers Resort på följande adress:

Alton Towers Resort Alton, Staffordshire, ST10 4DB

Alton Towers Resort ligger mellan M1 och M6 och är tydligt skyltat från båda motorvägarna. Beroende på din riktning är de närmaste motorvägsavfarterna:

M1 norrut - Avfart 23a

M1 söderut - Avfart 28

M6 norrut - Avfart 15

M6 söderut - Avfart 16

Var försiktig när du kör i området, eftersom det finns många gående, cyklister och häst ryttare, och vägarna kan vara mycket smala på vissa ställen.

Vissa satellitnavigationsystem kan leda dig ner längs en lokal gårdsväg (särskilt om du kommer från B5417). Följ vägskyltarna de sista några kilometrarna.

 

 

PARKERING:

Bilparkering för gäster som besöker Alton Towers Theme Park kostar £ 7 för heldagsparkering. Detta kan köpas online i förväg för att slippa köerna eller vid temaparkens entréplaza. Vid ankomsten, följ vägskyltarna eller våra teammedlemmars anvisningar. Vi har både gräs- och asfaltsparkeringar, du kan parkeras på gräs.

Standardparkering är mellan 15-25 minuters promenad till Temaparkens entré.

 

Hur kommer jag till Temaparken från parkeringen?

Du kan antingen gå till Temaparkens entré, enligt skyltning på alla parkeringsplatser. Du kan också ta Resort Monorail. Den här tar dig från hotellen och parkeringarna till Entrance Plaza. Monorailen går från parköppningen till en timme efter den annonserade åkattraktionens stängning.