Kronjuvelerna i London-turné med flodkryssning

Kronjuvelerna i London-tur med flodkryssning

London Stadium

Denna rundtur tar dig med på en historisk resa genom London i sällskap av en kunnig guide. Tillbringa en eftermiddag med att utforska två av stadens mest berömda och symboliska landmärken: St. Paul's Cathedral och Tower of London, och avsluta dagen med en vacker kry... mere

hurtige fakta

  • datoer 2019-10-22 - 2025-03-31
  • plats London Stadium
Queen Elizabeth Olympic Park, London E20 2ST, UK

Indlæser

Denna rundtur tar dig med på en historisk resa genom London i sällskap av en kunnig guide. Tillbringa en eftermiddag med att utforska två av stadens mest berömda och symboliska landmärken: St. Paul's Cathedral och Tower of London, och avsluta dagen med en vacker kryssning på floden Themsen.

Höjdpunkter:

  • Njut av en historisk resa genom London  
  • Besök två av Londons mest berömda byggnader  
  • Förundra dig över storleken och praktfullheten hos St Pauls katedral  
  • Upptäck den makabra historien om Tower of London  
  • Förundras över den värdefulla samlingen Crown Jewels  
  • Ta en vacker kryssning på floden Themsen

Tourinformation

St. Paul´s katedral:

Den första spännande stoppen på denna rundtur är vid St. Pauls katedral, en av Londons mest berömda landmärken. Denna magnifika kupolkyrka är en av de mest igenkännbara sevärdheterna i London och fortsätter att vara en symbolisk del av stadens skyline, även efter 300 år!

Designad av Sir Christopher Wren tog det 35 år att bygga denna mästerverk, efter det tidigare gotiska katedralen på samma plats i stor utsträckning förstördes i den Stora branden i London 1666. Dess konstruktion mellan 1675-1710 i engelsk barockstil imponerade på Londonbor på tiden och fortsätter att imponera på Londonbor och besökare än idag!

Den har överlevt Suffragette-attacker och krigsbombskador, men fortsatte ändå att vara det högsta byggnaden i London fram till 1963, medan kupolen fortfarande är en av de högsta i världen.

Och det är bara exteriören! Inuti hittar vi inte färre än sju kapell, en fantastisk och ovärderlig samling konst och skulptur och Europas största krypta, vilket gör St. Paul´s till en genuin historisk och religiös skatt.

Upptäck katedralens historia med en guidad tur och en 270 graders filmupplevelse.

Tower of London:

Tower of London, med dess ökända historia av fängelse, mord och avrättning, är en fascinerande historisk borg som har spelat en viktig roll i brittisk historia.

Fästningen grundades 1066 som en del av normandernas erövring, när Vilhelm Erövraren påbörjade byggnationen av White Tower, som gav platsen dess namn.

Den har använts som fängelse, kungligt residens och avrättningsplats. Den sista personen som avrättades där var 1941, och över åren har spioner, brottslingar och till och med drottningar mött sitt blodiga slut vid bödelns hand på tornet.

Tower of London rymmer också den ovärderliga och berömda samlingen av kronjuveler. Denna samling av kungliga ceremoniella föremål inkluderar ädelstenar och guld, liksom Star of Africa, världens största slipade diamant. Det innehåller också en samling kronor, mantlar och andra föremål av ceremoniell regalier. Samlingen är den mest historiskt kompletta av alla regalier i världen.

Och sist men inte minst, kan vi inte prata om Tower of London utan att nämna tornkorparna! En grupp på ett halvt dussin bosatta korpar, vars närvaro tros skydda tornet och kronan. Omen säger att "om Tower of London-ravens går förlorade eller flyger iväg, kommer kronan att falla och Storbritannien med det." Glöm inte att se hur många du kan hitta under ditt besök!

Thames River Cruise

Efter att ha besökt Tower of London, ta dig till Tower Pier och gå ombord på nästa tillgängliga båt för att njuta av en naturskön kryssning längs floden Thames. Upptäck den vackra utsikten över London från vattnet när du åker till Westminster Pier, bredvid de ikoniska parlamentshusen.

Avgångsplats: Evan Evans Office

Evan Evans Tours, Vauxhall Bridge Road, London, UK (deras team kommer att vänta på dig på deras kontor på 258 Vauxhall Bridge Road, beläget cirka 5 minuters promenad från London Victoria Train Station och Victoria Underground Station. Var vänlig anländ kl. 12:45 för ombordstigning.

Slutpunkt: Westminster Pier

Turen slutar vid Westminster Pier där du bekvämt kan komma åt London Underground från Westminster Station, liksom London Bus Services eller lokala taxitjänster.

Viktig information:

-Turen börjar kl. 13:00 på Evan Evans kontor, 258 Vauxhall Bridge Road, London, SW1V 1BS (o ombordstigning börjar kl. 12:45)

-Turen avslutas ca kl. 17:30 vid Westminster Pier.
Gästerna kan välja att göra flodkryssningen på en annan dag och istället avsluta turen vid Tower of London istället för Westminster Pier.

-St Paul's Cathedral är stängd för besökare på söndagar och under särskilda evenemang.

-Under dessa dagar kommer vi att stanna för fotografier utanför St Paul's Cathedral och tillbringa mer tid på Tower of London

-Observera att det finns ganska många trappor inuti White Tower på Tower of London, och det finns för närvarande ingen tillgänglighet för personer med funktionsnedsättning.

-Besöket innebär också att man går på ojämna och kullerstensbelagda ytor, så lämpligt skodon rekommenderas.

Inkluderat:

Expertguide Wi-fi ombord

Personlig audioheadset

Superior turistbuss med usb-laddningsportar ombord

Inträde och guidad tur i St. Paul's Cathedral (om alternativet väljs)

Inträde och guidad tur i Tower of London (om alternativet väljs)

Flodkryssning mellan Tower Pier och Westminster Pier

Ej inkluderat:

Lunch Hämtning eller avlämning på hotell