Windsor Castle, Stonehenge & Oxford - excluding entrances

Windsor Castle, Stonehenge & Oxford - excluding entrances

En heldagstur till Windsor Castle, bronsåldersbyggnadsverket Stonehenge och universitetsstaden Oxford.

Dagen börjar med ett besök på Windsor Castle, den kungliga familjens hem sedan 900 år. Slottet är störst i världen och är också det slott som varit bebott under längst tid. Här besöker ni de magnifika State Apartments som fortfarande används för kungliga mottagningar.
Ni har även tid att upptäcka slottets marker och St George's Chapel från 1300-talet, där kungar och drottningar, inklusive Henry VIII och hans 3:e fru Jane Seymour ligger begravda.

Turen fortsätter till Stonehenge, ett unikt, förhistoriskt världsarv som är omgivet av forntida gravhögar. Det är många frågor kring vilka som byggde detta och varför samt hur de fick dit stenarna. Det 5000 år gamla mysteriet om Stonehenge förvånar t.o.m. experterna och kommer säkerligen få även dig att fundera.

Det världsberömda universitetet i Oxford byggdes på 1200-talet, och där har bl a Narnia-författaren C.S. Lewis, Sagan om Ringen-författaren Tolkien, Alice i Underlandet-författaren Lewis Carroll och den f.d. USA-presidenten Bill Clinton studerat. Under besöket får du följa med på en fascinerande rundvandring och b.la. se Christ Church där många scener i Harry Potter- filmerna spelades in. Biblioteket Bodleian och universitetets vackra gårdsplan, som du också får se under turen, är några av Oxfords främsta kännetecken.

Biljettalternativ inkl. inträde. Vet du redan nu att du vill se insidan av Windsor Castle med dess magnifika State Apartments och St George's Chapel från 1300-talet, samt Stonehenge och lära dig allt om dess andliga betydelse och legenderna om King Arthur och Merlin?. Då skall du välja biljettalternativet "INKL. inträde".

Turen körs av Evan Evans Tours som har mer än 80 års erfarenhet av sightseeing. Fördelar att boka denna tur med Box Office och Evan Evans Tours:

 • Högutbildad guide
 • Under de delar av turen som är utanför bussen, används det toppmoderna VOX Radioguide®-systemet, där du får ett eget headset så att du inte missar något som guiden berättar.
 • Bussarna, av märket Mercedes-Benz, är alla lyxiga, komfortabla och har luftkonditionering.
 • Gratis WiFi i bussarna.
 • Du betalar mindre för turen hos oss än direkt med Evan Evans Tours.
Biljetter från1 167 kr

Om

Turen går dagligen.
Undantag:

 • Vissa datum är Windsor Castle stängt för besökare. Turen innehåller då istället besök på Hampton Court Palace.
  Gäller följande datum: 18-19/4, 21/4 2–3/5, 18/5, 14/6, 16-17/6
 • Vissa datum är State Apartments på Windsor Castle stängt för besökare. Turen innehåller då istället besök på Queen Mary's Doll House och St. Georges Chapel.
  Gäller följande datum: 7–22/3, 2-3/5, 18/6

Turen avgår från Victoria Coach Station, och avslutas vid Victoria Train Station.

Barn under tre år följer med gratis på denna tur, och behöver ingen biljett.

Behöver du hjälp att välja fler evenemang i London hjälper vi dig gärna på vägen, läs mer på sidan "Att göra i London" – där hittar du tips på alla ”måsten” i London.

Garanterad biljettleverantör

Vi har en 30-årig relation till att leverera biljetter till Premier League-matcher. Du är i trygga händer.

Boka biljetter

Datum

Tid

Vill du anmäla dig till vårt Nyhetsbrev?

Registrera dig idag och vi skickar dig de senaste erbjudandena, uppdateringar från dina favoritevenemang och mycket mer...